De buitenwereld toont mijn binnenwereld.

Iedereen die je vraagt kent wel iemand die coaching kan gebruiken.                                     
Mijn man zou eens met je moeten praten want ……..                                                                   
Mijn buurvrouw zit niet lekker in haar vel en haar vriendin ook al niet, maar ja als ik dan naar de buurman kijk, met zo’n vrouw, kan die ook wel een steuntje in de rug gebruiken.             
De manager van een bedrijf komt bij mij en zegt het loopt niet lekker tussen Jantje en Pietje en Truusje is onzeker en laat zich op haar kop zitten.

Hoe komt het nou dat we allemaal iemand kennen die wel hulp / coaching zou kunnen gebruiken? Dat we zo vaak naar de buitenwereld, naar die ander wijzen? Want die bewuste manager, heeft die niet zelf andere tools en methodes nodig waardoor zijn team beter gaat functioneren? Waar mag hij naar kijken? Hij raakt blijkbaar gefrustreerd dat zijn team niet functioneert, zijn aandacht gaat echter niet uit naar het oplossen van zijn eigen frustratie.

Ik geloof dat alles wat er in de buitenwereld plaats vindt een spiegel is, voor wat aandacht vraagt in ons zelf. Mensen steken vaak heel veel energie in wat buiten hen plaatsvindt terwijl het juist zo interessant is om te kijken wat er binnen in jou nodig is. Hoe kun je anders met situaties om gaan, er anders naar kijken, anders oordelen of wat kun je als oordeel helemaal weg laten? De invloed die we menen te hebben op de buitenwereld is beperkter dan we geloven, terwijl de verandering bij onszelf meer kansen biedt. Motivatie en een helder doel zijn vaak al voldoende om de eerste stappen te zetten. Verandering kan echter beangstigend zijn, want wat krijg je ervoor terug? Dit is een mechanisme wat menig mens tegenhoudt om stappen van verandering in gang te zetten. Mensen kiezen er vaak voor om de ongewenste situatie waarin ze zich bevinden te behouden, liever dan dat ze het onbekende tegemoet treden. Echter verandering is niet tegen te houden, in ieder mensenleven gebeuren dingen die invloed hebben op wie je morgen bent en “nee, de wereld om je heen is niet volledig maakbaar”, dingen gebeuren en die zorgen voor verandering in je situatie en in wie je bent, maar moet je daarom het stuur van je leven volledig loslaten en alleen maar reageren op wat er gebeurd? Of pak je het stuur stevig in eigen handen en navigeer je zo goed mogelijk over de hobbelige paden van het leven en kies je zelf welke kant je opgaat als je bij een kruising komt?

Triggert jou iets in de wereld en de mensen om je heen en durf jij je de vraag te stellen wat dit over jou zegt? Maak dan een vrijblijvende afspraak voor een kennismakingsgesprek.

Let wel, ik ga je niet adviseren over wat je moet doen, welke keuze je zou moeten maken, want jij bent uniek, mijn menig is totaal irrelevant. Wat ik wel kan doen is je begeleiden in het proces om je eigen unieke pad te bewandelen zodat je erop mag vertrouwen dat er heel veel moois te ontdekken valt op jouw ImmensUnieke pad.